Varför visas mitt nummer som "används redan"?

Var vänlig kontrollera att numret du gav oss är korrekt.

Är numret korrekt angivet kan du redan ha länkat telefonnumret till ett annat konto: det betyder att du redan kan ha skapat ett Yoyo-konto* på vilket du har verifierat ditt telefonnummer. Försök att logga in med en annan e-postadress, tack.

*Observera att Yoyo Wallet driver Caffè Nero-appen, Harris + Hoole-appen, PAUL UK-appen och SOHO Coffee Co.-appen. Samma Yoyo-konto kommer att användas i alla appar med ett verifierat telefonnummer.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer